Stoeprandschade aan de auto dient snel worden gerepareerd

Stoeprandschade aan de auto dient snel worden gerepareerd

Een stoep kan heel eenvoudig over het hoofd worden gezien en kan dat gebeuren bij het parkeren, maar ook bij een verkeerd uitgevoerde maneuvre tijdens het rijden. In de meeste gevallen zal de stoeprand in aanraking komen  met de velgen en dorpels waardoor die behoorlijk beschadigd kunnen raken. Herstel is natuurlijk altijd mogelijk en zullen de kosten wel afhangen van de mate van beschadiging(en). Wacht er in ieder geval niet al te lang op omdat de schadeplek het ondertussen mogelijk maakt voor roest om zich te kunnen vormen.

Hoe wordt de meeste schade veroorzaakt?

Zelfs met een voorzichtige rijstijl is schade aan de dorpels niet te voorkomen omdat er altijd nog sprake zal zijn van een hoge stoeprand of  een drempel die wat hoog uitgevallen is. de dorpels zijn wel berekend op hun taak, maar is het de langzame schade alsgevolg van roest die de genadeslag kan zijn. Deze krijgt de kans om toe te slaan op het moment dat de beschermende lagen aangebracht door de fabrikant zijn beschadigd. De inwerking van water en zout kan dus ongestoord plaatsvinden en begint de roest de dorpels vaak van binnenuit aan te tasten met verzwakking tot gevolg. Bij de APK wordt er daarom ook streng op toegezien dat eventuele roestvorming de veiligheid van de kooiconstructie niet in gevaar brengt.

Ook de velgen dienen snel gerepareerd te worden

Stoeprandschade aan de auto laten fixen beperkt zich niet alleen tot de dorpels, maar zijn het ook de velgen die soms zwaar beschadigd kunnen raken. Voor eenvoudige krasschade kunnen de velgen overgespoten worden, maar kan er ook speciaal laswerk bij komen kijken wanneer er sprake is van een gescheurde velg. Meestal dient die ook nog gepolijst te worden en zullen de kosten begrijplijk wat aan de hoge kant liggen. Ook bij velgen is het noodzakelijk het herstel niet uit te stellen omdat anders nog meer schade kan worden veroorzaakt en is het soms nodig om zowel de dorpels alsook de velgen te laten repareren.